No ja, današnjo ''solatko'' bi lahko bolj primerno poimenovala, saj je bila kar zajetna solata.
Ker imam večinoma svežo, doma pridelano zelenjavo se najprej lotim prav nje, nekaterim je znano kako je s tem; zemlja po listih (če gre za solato), pogriženi listki od malih nepridipravov, kdaj pa imam tudi tako ''srečo'' da ga celo še zalotim v posodi pri njegovem ''kosilu'', torej je potrebno malo več časa da zelenjavo popolnoma očistim :) Nato se pa lahko lotim drugih stvari. Torej danes..
...sem piščanca posolila, začinila s poprom in mleto papriko ter po njemu potresila koruzni zdrob. Vse to sem naredila na papirju za peko, nato papir za peko prepognila in meso z valjarjem potlačila. Prvič sem piščanca pripravila na tak način, ampak sem prepričana, da je bil prav zaradi tega tako božanski! :)
Med pečenjem piščanca pa sem narezala cabato in jo popekla na rebrasti ponvi z malo olivnega olja in česna.
Na hitro naredila še polivko iz česna, limoninega soka, parmezana, inčunov, jogurta, worcestrske omake, rdečega vinskega kisa in gorčice, ki sem jo zmiksala z paličnem mešalnikom.
Ko so se kruhki popekli sem jih narezala na trakove in v isto ponev kjer so se pred tem pekli kruhki, popekla radič skupaj z panceto. Potem pa radič namočila v malo balzamičnega kisa.
Za konec pa me je še čakalo, da vse ''zložim'' na velik krožnik; zeleno solato (ledenka), popečeno cabato, razpolovljene češnjeve paradižnike, radič, piščanec (ki sem ga pred tem narezala na trakove) in panceto. Za čisti konec pa solato še prelila s polivko in potresila s krešo in naribanim parmezanom.
DOBER TEK tuki tokrat! :) |
✽ V receptu je rečeno, da dodamo v solato še malo narezane vložene paprike, ampak pri odpiranju kozarcev enostavno postanem nemočna... torej danes brez paprike :) ✽
Narejeno po receptu Jamie Oliver-ja. :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar