četrtek, 9. januar 2014

Eden izmed tisočih

KARBONARA S CHORIZOM IN KATALONSKA SOLATA

Eden izmed tisočih receptov, ki jih bom najverjetneje preizkusila v življenju :) 

Bilo je kar pestro danes, vse skuhala, popekla,..postregla na mizo in potem, prepekoče! In seveda ponovi vajo Laura!- še enkrat kuhati peresnike. Narezati klobasico chorizo, nasekljati rožmarin, streti stroke česna, vse to popražiti z malo olivnega olja in dodati peresnike, zaliti z mešanico jajca, jogurta, sira in limoninega soka. In tokrat brez rdečega čilija! 

klobasica chorizo, rožmarin in česen

Najboljši oreščki- ''PINJE'' (oz. pinjole)! in prav zaradi njih dobra katalonska solata. K okusu so pripomogle seveda tudi klementine, sir, mlada špinača, dve različni vrsti radiča, šerijev kis, med in ekstradeviško olivno olje.

pinjole
malo ''igranja'' nikoli ne škodi










špinača, belgijski (vitlofa) in treviški radič

In po 30min kuhanja (kuhanje peresnikov 2x) in pripravljanja, sem prišla do zadovoljivega končnega rezultata. Za danes sem opravila s kuhanjem.

DOBER TEK! 
Se ''vidimo'' jutri :)


Želim samo še povedati, da sem to naredila po receptu Jamie Oliver-ja. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar