Eden izmed tisočih receptov, ki jih bom najverjetneje preizkusila v življenju :)
Bilo je kar pestro danes, vse skuhala, popekla,..postregla na mizo in potem, prepekoče! In seveda ponovi vajo Laura!- še enkrat kuhati peresnike. Narezati klobasico chorizo, nasekljati rožmarin, streti stroke česna, vse to popražiti z malo olivnega olja in dodati peresnike, zaliti z mešanico jajca, jogurta, sira in limoninega soka. In tokrat brez rdečega čilija!
klobasica chorizo, rožmarin in česen |
Najboljši oreščki- ''PINJE'' (oz. pinjole)! in prav zaradi njih dobra katalonska solata. K okusu so pripomogle seveda tudi klementine, sir, mlada špinača, dve različni vrsti radiča, šerijev kis, med in ekstradeviško olivno olje.
pinjole |
malo ''igranja'' nikoli ne škodi |
špinača, belgijski (vitlofa) in treviški radič |
In po 30min kuhanja (kuhanje peresnikov 2x) in pripravljanja, sem prišla do zadovoljivega končnega rezultata. Za danes sem opravila s kuhanjem.
DOBER TEK! |
Se ''vidimo'' jutri :)
Želim samo še povedati, da sem to naredila po receptu Jamie Oliver-ja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar